Priprema ćevapa:
Meso narežite na sitne komade te ga dvaput izmeljite. Češnjak usitnite tako da izađe sok (preporučujemo mikser) koji ćete potom pomiješati s mesom te dodavati začine, kajmak i mineralnu vodu. Smjesu dobro izmiješajte te ostavite na nekoliko sati u frižider.
Ćevape oblikujte ručno, na duljine između 4-12 centimetara. Pecite ih na roštilju te na kraju prelijte mesnim sokom.
Obavezni prilozi:
Lepinja ili somun
Crveni luk sitno narezan
Kajmak
Crveni luk sitno narezan
Kajmak
Priprema umaka:
Začine stavite u posudu, a zatim dodajte malo ulja. Temeljac i vodu prelijte preko toga te pustite da proključa.
Savjet više: Mesni sok možete napraviti i od pola goveđe kocke za juhu. Stavite je u 2 decilitra vode i zagrijte u mikrovalnoj na 500W 1-2 minute.
Nema komentara:
Objavi komentar