ponedjeljak, 29. prosinca 2014.

Krompir u Kuruznom Brasnu

Krompir u Kuruznom Brasnu



Potrebno je:
  • 1 kg krompira
  • kukuruzno brašno
  • so, vegetu
  • ulje
Zagrijati rernu na 220 C. U pleh za pečenje sipati ulje i staviti da  ringlu da se zagrije.
Krompir oprati i isjeći na krupnije .  Ocijediti višak vode i odma dok su još vlažni uvaljati ih rukama u kukuruzno brašno pomiješano sa začinima da se svaki komad krompira obloži brašnom.
Pažljivo slagati u pleh u kome se ulje ugrijalo i potrudite se da sav krompir bude u jednom redu po dnu posude, a ne jedan preko drugog.Staviti ih onda u rernu i peći dok dobro ne porumene.
Odmah po pečenju izbaciti višak masnoće. Služiti tople. Mi smo jedva čekali da jedemo pa sam zaboravila slikati pečene. Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar