GRASAK SA JUNETINOM
Sastojci:
500 gr. junetine500 gr. graska
1 glavica crvenog luka
1 sargarepa
4 dl. vode
1 kasika brasna
2 lorberova lista
malo ulja
Zacini: vegeta so, biber persun, alava paprika, biber
Nacin pripreme:
Junece meso oprati i izrezati na zeljene komade, u serpu staviti malu ulja a potom staviti meso i dinstati ga 20tak minuta a potom dodati vode, ako vam meso bude potvrdo onda par puta dodavati po jedan dl. vode dok meso ne omeksa, u manjoj serpici prodinstate luk da bude staklenkaste boje i to dodate u meso, sargarepu izsjecete na kockice pa i nju dodate u serpu sa mesom, a potom naspete 4 dl. vode, kada prokljuca onda smanjite temperaturu da lagano krcka i dodate grasak, lorberov list i poklopite, da se krcka 20 - 30 min. u manju zdjelicu razmutite 1 kasiku brasna i alavu papriku pa prelijete grasak i meso i ponovo pustite da se krcka nekih 7 - 10 minuta na kraju dodate vegetu persun i biber, promjesate i poklopite da stoji na vrucoj ringli, a onda kad zelite da servirate da se jede bice vam toplo jelo.
Bujrum i prijatno
Nema komentara:
Objavi komentar